De eerste stappen worden gezet!   

Wij zijn een groep Rotterdammers die onder de naam De Voedselmakers gezamenlijk (biologisch) voedsel bestellen bij lokale boeren en voedselproducenten. Hiermee is het mogelijk om samen met je buren de regie te nemen over je eigen lokale boodschappen.

Dat betekent handen uit de mouwen steken, toegang tot betaalbaar (biologisch) voedsel krijgen en ondertussen de lokale economie en boeren steunen. Ons ideaal is een fijnmazig netwerk van voedselgroepen in Rotterdam die samen voedsel inkopen.  

Wil je eerst kennis maken met ons? Dat kan. We eten regelmatig samen en organiseren workshops en lezingen. Een overzicht van onze activiteiten kun je vinden in de agenda.

Vragen stellen kan via het contactformulier.


GROENTE PILOT

Op dit moment loopt er een pilot met een kleinschalige groentekwekerij uit Moerkapelle. Wekelijks wordt hier biologische seizoensgroente besteld door een groepje Nieuw Rotterdammers. De groente wordt verdeeld vanaf OnsHuis, de ontmoetingsplek van Nieuw Rotterdam.

Zodra het bestelproces voldoende ontwikkeld en getest is, en het aanbod is aangevuld met nog meer producenten, kunnen foodhubs worden opgezet op andere plekken in Rotterdam.

Laat een bericht achter via het contactformulier mocht je interesse hebben mee te doen!