OVER ONS

Wij zijn Rotterdammers die elkaar regelmatig ontmoeten in OnsHuis bij een aanschuifmaaltijd, een workshop of een presentatie over hoe onze toekomst mooier wordt. De kern van onze activiteiten is gericht op een lokale en eerlijke samenleving en daarbinnen is er voor iedere Rotterdammer een plek, ook in moeilijke tijden.

Zo werken we toe naar het samen inkopen van voedsel bij de boer, zorg die bij ons past en vrij worden van de grote internetbedrijven. Daarnaast verkennen we ook andere onderwerpen zoals energie in eigen regie, alternatieve betaalmiddelen, onderwijs. Allemaal zaken die wij nodig hebben om een lokale samenleving te kunnen bouwen.

Doe je mee?

Hoe meer mensen meedoen hoe meer slagkracht we hebben om dit voor elkaar te krijgen. Ben je enthousisast, laat het ons dan weten welk onderwerp jou aanspreekt.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief, en/of neem deel aan activiteiten. Een overzicht vind je in onze agenda. We maken deel uit van een grotere beweging met veel andere regio’s die soortgelijke ambities hebben. Bijvoorbeeld Nieuw Den Haag, Nieuw Westland, Nieuw Alphen, Nieuw Hoekse Waard.